Nice to meet you

Prevencija maloljetničke delikvencije

Živimo u svijetu kada je mentalno zdravlje mladih itekako ugroženo. Stoga, udruga svojim radom usmjerava se i na programe prevencije za mlade. Prevenciju maloljetničke delikvencije smatra bitnom iz razloga što mlade treba ojačati u svakom pogledu – psihički, fizički, mentalno i duhovno.

Vrste najčešćih ovisnosti u bivših zatvorenika:

- pušenje - Zadnjih desetljeća prošlog stoljeća brojne znanstvene studije ispitivale su učinke pušenja, duhanskog dima, duhana i duhanskih proizvoda na zdravlje te potvrdile činjenicu da je pušenje vodeći preventabilni rizični čimbenik za obolijevanje i prijevremeno umiranje. 

- alkohol - Odnos konzumacije alkohola i njegovih posljedica na zdravlje je predmet brojnih studija, upravo zbog brojnih, prvenstveno štetnih učinaka na ljudsko zdravlje. Postoji čitav niz dokazanih štetnih posljedica alkohola na zdravlje.

- droge - Droga je prirodna ili sintetička kemijska supstanca koja utiječe na promjene u fiziološkim i psihičkim (intelektualnim, emocionalnim i motivacijskim) funkcijama, bitno mijenja ponašanje. Višekratna upotreba dovodi do navikavanja ili stvaranja (psihičke i/ili fizičke) ovisnosti. Uzimanje nekih droga (heroin, krek, kokain) dovodi brzo do stvaranja ovisnosti, a kada se naglo prestane s njihovim uzimanjem dolazi do apstinencijalnog sindroma.

- kockanje -  Kockanje ili kocka je zajednički naziv za sve igre ili klađenje u kladionicama koje uključuju ulaganje novca. Rezultati igre ovise o sreći, a malo ili nikako o sposobnosti igrača. Kockanje uključuje klađenje na lutriju, Loto i športske kladionice. Kockanje može dovesti igrača kockara do ovisnosti. U nekim zemljama je kockanje i organizirane kockanja zakonski zabranjeno ili dozvoljeno samo u mjestima koja posjeduju koncesiju.

Nice to meet you

Javite nam se:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Adresa

  • Stambena zajednica
    Lonjščina ulica 26A, Zagreb

  • Privremeni ured Udruge
    Heinzelova 66, Zagreb

Telefon

  • Zoran Jelić: 098 171 0450

Bankovni podaci

  • HR7723600001102603610 Zagrebačka banka

  • OIB: 98061022620


Designed by MI design